AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE
Este ziua savantei Marie Curie, unul dintre cele mai influenți oameni de știință ai secolului al XX-lea și un simbol al feminismului. Într-o Franță plină de discriminare împotriva femeilor, nu auzea haterii, pentru că-și astupa urechile cu cele două premii Nobel.
Este ziua DJ-ului și producătorului David Guetta! Despre el se spune că nu a plâns niciodată când era copil, ci doar mixa mostre din plânsetele altor copii. Mai jos, o scurtă listă de artiști cu care a colaborat:
Kelly Rowland, Akon, Afrojack, Sia, The Black Eyed Peas, Rihanna, Lady Gaga, Timbaland, Snoop Dogg, Nicki Minaj, Flo Rida, P!nk, Chris Brown, Lil Wayne, LMFAO, Usher, will.i.am, Ludacris, Ke$ha, David Bowie, Pitbull, Lil Jon, Tiësto, Calvin Harris, Katy Perry, Kid Cudi, Madonna, Fergie, Avicii, Michael Jackson, Wiz Khalifa, Jessie J, Jay-Z, 50 Cent, Diplo, Tinie Tempah, Ty Dolla $ign, B.o.B, Britney Spears, 2 Chainz, T-Pain, Tyga, One Direction, Skrillex, Ellie Goulding, Zara Larsson, Bebe Rexha și alții, aproape toți.
ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ
„Razie în Capitală. 17 șoferi au rămas fără permis, iar alți 100 au fost sancționați". Doar 100 de amenzi și 17 permise reținute? Cât a durat razia? Jumătate de oră?
„Virusul care a făcut-o pe o femeie să creadă că trăiește în anii '70. Se credea adolescentă, deși avea 51 de ani". Virusul e mai întâlnit la bărbați, care-și cumpără geacă de piele și motocicletă la 45 de ani.
„<<Vă rugăm să vă abțineți de la lins>>. Avertismentul autorităților americane pentru cei care întâlnesc o broască râioasă". Dacă săruți un broscoi, poate deveni un prinț. Dacă-l lingi, poți deveni un înger.
„Pirații informatici ruși de la Killnet au blocat pagina web a Serviciului de Informații din Bulgaria”. Urmează să atace site-ul CFR, să întârzie cu cinci minute fiecare tren de la noi. Asta le-ar face mai punctuale decât au fost în ultimii 30 de ani.
„Şofer din Bucureşti, <<colecţionar>> de dosare penale: are deja 8. Cum l-au prins iar poliţiştii”. Omul nici nu mai caută loc de parcare, face o tură prin cartier, până-l trage Poliția pe dreapta.
„Ameţit de băutură, un bărbat a făcut scandal şi a distrus o scară de bloc din Timişoara”. Cum arăta un citat de mare valoare: „Dacă iubești pe cineva, trebuie să-i dai libertate. Dacă se întoarce la tine, e al tău, dacă nu, îi distrugi scara blocului”.
„Turiști canadieni, în pași de horă la o zi de naștere în România: <<Încă două pahare de țuică și cred că puteam să o fac>>”. Hora nu-i chiar așa de ușoară. E ca și cum am spune noi că după două pahare de sirop de arțar, am fi buni la hochei.
„Românii, așteptați să cheltuie peste 400 de milioane de euro de Black Friday, în ciuda inflației: <<Va fi ultimul bal înainte de criză>>”. De la anul, reducerile sunt, posibil, doar de venituri.
„De ce să nu luăm antibiotice după ureche?” Pentru că n-ar avea efect, pe ele scrie clar „administrare orală”.
„România va avea, luni dimineaţă, 3 miliarde de metri cubi de gaze în depozite”. Ministrul Energiei cere referendum național: ținem gazul pentru la iarnă, sau tragem cel mai „epic” pârț din istoria Planetei.
„Un falsificator de documente i-a făcut buletin românesc lui Brad Pitt.” Ce tristă perioadă avem. După ce Angelina Jolie nu a mai venit la petrecerea de la Castelul Bran, aflăm că nici Brad Pitt nu locuiește în Sectorul 2 din București.
A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ
1480: Prima mențiune documentară a „sulgerului", dregătorul care aproviziona curțile domnești cu carne, lumânări și alte provizii. Este strămoșul curierilor de astăzi.
1492: Meteoritul Ensisheim, cel mai vechi meteorit cu o dată cunoscută a impactului, lovește Pământul în Franța. Neștiind exact de unde a căzut, francezii îl aruncă înapoi, peste gard, în Anglia.
1801: Alessandro Volta prezintă prima baterie electrică, cu toate că nu știa exact principiul pe care funcționează. Cam ca Elon Musk cu Twitter.
1929: La New York City, se deschide publicului Muzeul de Artă Modernă, pe locul 15 în topul celor mai vizitate muzee din lume și pe locul 283 în topul motivelor pentru care ar vizita cineva New York.
1957: Odată cu începutul seriei pilot, primul Trabant P 50 iese de pe linia de asamblare. Devine rapid preferatul tuturor șoferilor din comunitățile unde este singura opțiune.