AZI, ACASĂ ȘI-N DEPLASARE
Sărbătorim, astăzi, ziua de naștere a trei artiști care-ar fi compus una dintre cele mai interesante formații din istoria muzicii: Jim Morrison, Ștefan Hrușcă și Nicki Minaj.
ASTRE ROZ-ALBASTRE
Astăzi, Scorpionii au mici probleme cu memoria. Sau ăia erau Berbecii? Nu mai știu.
Săgetătorii încearcă să-și păstreze calmul. În mare parte, vor reuși. Asta și pentru că mai toți cunoscuții știu că, printre multele calități ale Săgetătorilor, calmul chiar nu a mai avut loc.
Asta este ziua pentru care s-au antrenat Capricornii toată viața. V-ați antrenat, da?
TOP CĂUTĂRI GOOGLE
A fost făcut public topul lucrurilor pe care românii le-au căutat anul acesta pe Google și n-am putut să nu arunc un ochi și-o glumă peste câteva.
🔍 Ucraina învinge Rusia. Momentan doar în căutările pe Google. Ucraina - primul loc în căutări, în timp ce Rusia e doar pe patru.
🔍 Între Ucraina și Rusia se află căutările „Recensământ” și „Regina Elisabeta”. Practic, noi ne-am pus pe numărat, cât Regina s-a ascuns.
🔍 Printre oamenii cei mai căutați pe Google: Florin Salam. Care e bine, în ciuda fake news-ului. Pe locul doi a fost Putin care e bine, în ciuda urărilor.
🔍 Printre serialele căutate s-a numărat și „Cernobîl”. Căutare care-ar fi fost destul de populară și în ‘86, dacă am fi avut Net pe vremea aia.
🔍 Foarte interesant și topul căutărilor care încep cu „ce este”. Majoritatea oamenilor au fost curioși de lucruri periculoase: Salmonella, ROBOR și NFT. Cea mai inofensivă dintre cele trei rămâne Salmonella.
🔍 Din categoria „idei” se remarcă și „idei cadou Valentine’s Day pentru el”. Așa, deci, doamnelor. Noi trebuie să vă cunoaștem atât de bine încât să știm exact ce vreți de Valentine’s Day, ce mărime și ce culoare. În timp ce voi căutați pe Google.
Dacă vrei mai multe căutările populare pe Google în 2022, le găsești AICI.
ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ
„Dosarul României pentru Schengen a fost pus pe ordinea de zi a Consiliului JAI. Votul va fi astăzi”. Conform Austriei, românii au șanse mai mari să ajungă în spațiu decât în Spațiul Schengen. România, dispusă să împartă accesul în Schengen cu Bulgaria. O săptămână trec ei, una trecem noi.
„9.000 de păsări au pierit într-un incendiu la o crescătorie de găini din Satu Mare”. Evenimentul regretat a fost poreclit de localnici „Big Village Fried Chicken”.
„Posturile din IT au fost cel mai bine plătite în 2022, cu o medie a salariului net de 6.000 de lei/lună”. Ca să-mi parafrazez propria mamă, „de la calculator li se trage”.
„N-ai timp de sală? Mersul cu spatele, beneficii imense pentru sănătate”. România s-a ținut în formă bătând pasul pe loc.
„Amenințare cu bombă într-un liceu din Vaslui. Alerta a fost primită prin e-mail, iar întreaga școala a fost evacuată”. Autorul are, clar, undeva pe la 40 de ani. Dacă era o farsă a unui elev, Poliția primea tag într-un clip TikTok.
„Staţiunea Băile Tuşnad, în continuare nealimentată cu apă. A fost identificată o nouă spărtură în conducta de aducţiune”. Îmi pare rău, dar nu pot să nu subliniez ironia situației. Este ca și cum ar fi secetă la Ploiești. Sau ai pune limită de decibeli în Urlați. Sau ai interzice alcoolul în Afumați.
„Buget 2023. Ministerul Familiei va primi de șase ori mai mulți bani. Tăieri la Sănătate și Energie”. La anul, vom fi o familie mare și fericită. Un pic bolnăvioară, dar nu se vede, că e beznă-n casă.
„Un clujean a plătit 9.000 de lei pentru a bea o cafea cu Emil Boc. Unde vor ajunge banii”. Este și motivul pentru care Oana Boc își permite doar două cafele pe an alături de soțul ei.
„Poliția locală a primit oficial dreptul de a amenda șoferi pe drumurile publice”. Mai mulți „hateri” au comentat pe internet că unii polițiștii locali au primit puteri sporite, chiar înaintea diplomei de BAC.
„Un tânăr de 27 de ani și-a abandonat BMW-ul mai bine de patru ore pe mijlocul unei străzi importante din Timișoara, timp în care polițiștii au încercat să dea de el”. A primit o amendă de 1.300 de lei. O concluzie: mijlocul străzii este o parcare, cu tariful de 325 de lei/oră.
„Revista americană Time l-a desemnat pe Volodimir Zelenski <<Persoana Anului 2022>>”. Șansele să ajungă Putin pe articolul ăsta sunt mici, dar am zis că merită: Время: Владимир Зеленский — „Человек года 2022”.
„Dosarul cu șină dispare din România. A fost votată legea care le interzice instituțiilor publice să îl ceară”.
😂 Așa ne pierdem tradițiile! Ce urmează? Să ne ia colindele? Să interzică bormașina? Să trateze capra veciunului?
😂 Păi, steagul României este albastru, galben și roșu, cu albastru la șină! În războiul de neatârnare, românii au câștigat în lupta cu dosarul cu șină.
😂 Perforatorul e mut, într-un colț de birou, resemnat să adune praf. Se gândește la citatul unui faimos autor perforator: „într-o zi vei da o gaură, probabil două, și nici nu vei ști că e ultima”.
😂 În România avem mai mulți kilometri de șină de dosar decât de tren.
😂 Mai multe doamne de prin instituții vor fi nevoite să ia cursuri de limba română, să învețe saluturi obișnuite românești, după ani de primit cetățenii cu tradiționalul „dosar cu șină?”
😂 Bine, la cum funcționează birocrația în țara noastră, când depunem acte, probabil va fi necesară o chitanţă reprezentând contravaloarea unui dosar cu șină.
A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ
1660: O femeie apare pentru prima dată pe o scenă publică engleză. Până atunci, rolurile feminine erau interpretate de bărbați, cel mai probabil strămoși ai lui Dustin Hoffman. Producătorii de peruci protestează în fața teatrului.
1765: Americanul Eli Whitney a inventat daracul pentru pieptănat bumbacul. Prefer să nu mai menționez cealaltă activitate cu care americanii au revoluționat industria bumbacului.
1925: Înființarea în România a „Institutului de Statistică Generală”. Bine, pe 8 decembrie, dar cu o marjă de eroare de trei-patru zile.
1955: Crearea drapelului european (un cerc format dintr-o duzină de stele aurii pe un fond albastru), simbol devenit emblema oficială a Uniunii Europene. Sunt steluțele pe care le-a văzut Marea Britanie când s-a lovit de inflație.
1976: Formația The Eagles lansează unul din cele mai bine vândute albume, „Hotel California”. Piesa cu același nume este un omagiu adus turismului românesc.
1991: Liderii Belarusului, Rusiei și Ucrainei au semnat acordurile prin care acceptau dizolvarea Uniunii Sovietice. Țiuitul ăla intermitent care se aude e marșarierul Rusiei.
2010: SpaceX devine prima companie privată care a lansat, a dus pe orbită și a recuperat o navă spațială. Erau alte vremuri, în care proprietarul SpaceX era mai preocupat să creeze o utopie spațială decât un haos de nedescris pe internet.
2012: Metallica ține un concert în Antarctica, devenind prima formație care a dat reprezentații pe toate cele șapte continente. La mai multe?
2019: În China este confirmat primul caz de COVID-19. Și el a ajuns, din nefericire, pe toate cele șapte continente.