Miracolul luminii acaparează Sibiul pentru al doilea an consecutiv

Pentru a doua ediție la rând, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu aduce instalația gigantică de candele care formează un labirint ce se întinde pe întreaga suprafață din Piața Mare

Uriașul labirint format din candele în Piața Mare e o instalație care aparține echipei Theatre ANU, din Germania. Echipa condusă de Bille Behr și Stefan Behr Parks construiește de peste zece ani acest tip de instalații în diferite locuri din Europa, care bucură sute de mii de oameni în întreaga lume. 

La cererea publicului român, germanii au revenit pentru al doilea an consecutiv în România cu instalația outdoor denumită „Miracolul luminii – Pe tărâmul copilăriei”. Cum sugerează și titlul, punctul lor de pornire a fost inspirat de inocența cu care copiii descoperă lumea și se bucură de orice aspect din jurul lor, spunând: „Copiii sunt singurii care știu să vadă miracolul.” Întreaga desfășurare de forțe care s-a deschis seara trecută, 27 iunie, va putea fi admirată de trecători azi și mâine seară, 28 și 29 iunie. Intrarea e gratuită, oricine fiind bine-venit să intre și să încerce experiența traseului. Pentru cei care își doresc o priveliște unică, oamenii pot vedea întreaga imagine din Turnul Sfatului, deschis toată seara, special pentru acest eveniment.

Impresionanta desfășurare de forțe e mai mult decât un simplu labirint pentru poze frumoase. De această dată, labirintul de lumini ne aduce o lume a miracolelor, a dorințelor, a iubirii, marcată totodată și de pierdere. În timpul călătoriei prin culoarele luminate, spectatorii se întâlnesc cu diferite performance-uri micuțe, fiecare fiind gândită ca o piesă de puzzle care, în final, alcătuiește o întreagă poveste. O femeie se trezește din somn în patul său. Lângă ea, două umbre, care încep să danseze și, în final, se ating. Spectacol video, teatru de umbre, concert pentru urechile închise, un caleidoscop de proporții uriașe sau „imagini magice de lumini spulberatice”. Pregătiți-vă pentru u întâlniri fermecate și o atmosferă poetică, ce vă va trezi dorul de un tărâm pe care am trăit cu toții odată: „tărâmul copilăriei mele.”


Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.