Ed Sheeran la București - un show de nota 10, care ne-a mers direct la suflet

Ed Sheeran a cucerit fanii români.

Artistul britanic a revenit la Capitală, pe Arena Națională, unde a ținut un concert în fața peste 60.000 de oameni, show care face parte din turneul „The Mathematics Tour”, început în martie 2022.



Seara a fost deschisă de artistul britanic Calum Scott, recunoscut pentru piese precum „You are the reason” sau „Dancing on my on.” El a reușit să-i introducă în atmosferă pe cei prezenți, până când artistul principal a preluat controlul.


Poziționat pe o scenă spectaculoasă, de 360 de grade, care le-a permis fanilor să vadă spectacolul, indiferent în ce colț se aflau, Ed a cântat peste două ore, în timp ce ne-a purtat prin toate genurile muzicale, de la rock la hip-hop, country, pop sau balade de dragoste.


Un singur om cu o chitară a reușit să fie aplaudat minute în șir, în prezența unui public viu, entuziast, vesel, care a cântat alături de el, de fiecare dată când a avut ocazia. Pe lângă faptul că Sheeran are o voce incredibilă, atitudinea lui este una modestă, sinceră și vulnerabilă. 



Ne-a spus cât de mult se bucură că a revenit la noi în țară, asta în timp ce aproape tot show-ul a purtat un tricou pe care scria București, a vorbit despre cum este conștient de efortul pe care mulți l-au făcut pentru a ajunge să-l vadă live, și nu a dezamăgit niciun moment.

Poate nu știai, dar mare parte din hit-urile sale de la început de drum au fost scrise când avea între 15 și 19 ani, cum ar fi „The A Team.” Piesa asta, așa cum a zis, a cântat-o repetitiv, fără să fie băgată în seamă de public, până când a prins, a fost un soi de rampă a lui de lansare.


„Castle on the Hill”, „BLOW”, „Shivers”, „Don't / Nina”, „Dive”, „Give Me Love”, „You Are the Reason” (Calum Scott cover) (with Calum Scott), „Galway Girl”, „Love Yourself” (Justin Bieber cover), „Bloodstream”, „You Need Me, I Don't Need You”, „Bad Habits”, sunt doar câteva dintre piesele pe care le-am ascultat live aseară.


Un moment de isterie generală a fost atunci când pe scenă a apărut Chris Hemsworth aka Thor, care a cântat la tobe la una dintre piese.


De fapt, timp de două luni de zile actorul a aprofundat acest instrument, parte din documentarul său de pe Disney +, „Limitless with Chris Hemsworth” (un nou sezon în 2025), unde-și testează limitele.

În cazul de față, Hemsworth a explorat beneficiile învățării unui instrument nou și a ales București să-și pună în practică lecțiile. Cool, nu?





Concertele la care alegi să mergi ar fi bine să aibă rolul de a-ți da o stare pozitivă, de a te încărca cu energie, de a te face să visezi sau de a conștientiza cât de puternică este muzica și cum poate uni mii de oameni.

Ed Sheeran a reușit să facă asta, printr-un show exemplar, care ne-a purtat prin toate stările și emoțiile, de unde am plecat mai calmi, mai fericiți și, mi-ar plăcea să cred, poate chiar mai buni.


Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.