Trupa Vama a concertat pentru prima dată la Untold Festival și a surprins publicul cu șase piese noi în limba engleză. După concert, membrii formației au acceptat să stea de vorbă cu noi în cadrul unei conferințe și ne-au povestit mai multe despre show-ul lor și despre albumul nou.
„Am vrut să ne prezentăm inedit aici și în special am vrut să promovăm jumătate din piesele de pe discul nostru în engleză, pe care îl vom lansa la Sala Polivalentă pe 12 octombrie. Pentru Untold ne-am gândit că am putea să prezentăm o parte din piesele noastre în engleză pentru că 20-25% din participanții la festival sunt un public străin, la care noi încercăm să ajungem. Experiența este senzațională. Totul trece foarte repede, dar suntem foarte mulțumiți de prestația noastră. Nu ne-am așteptat la un public atât de mare la ora 20:30, la un festival care este consacrat pentru EDM și pentru orele târzii de distracție”, a spus Vama.
În ceea ce privește noul album cu piese în engleză, formația a recunoscut că și-a asumat un risc, mai ales că publicul din România este obișnuit să îi asculte cântând în limba română.
„Am îmbătrânit și vrem să întinerim luând-o de la început. Asta a fost dorința noastră, să ne relansăm, având un public mai larg. Nu o să renunțăm la a face piese în română, dar limba engleză îți oferă niște oportunități în ceea ce privește expresivitatea vocală. Am vrut să lucrăm cu un producător englez, care a colaborat cu Rudimental. E foarte important că un producător din Anglia și-a dorit să lucreze cu noi la scurt timp după ce a ascultat niște demo-uri.”, a declarat Tudor Chirilă.
În cadrul conferinței, Tudor a povestit și despre implicarea trupei într-o campanie de strângere de fonduri pentru copii bolnavi de cancer.
„Noi toți cei de aici suntem fericiți pentru că suntem sănătoși, în timp ce mulți copii și părinți stau în spitale în condiții inumane. Am avut ocazia împreună cu ONG-ul „Dăruiește viața” să vedem niște copii bolnavi, și atunci înțelegi cât de mult ai tu... Noi ne punem problema că nu a sunat bine basul, sau vocea, avem niște probleme penibile, în comparație cu ceea ce se petrece cu acești copii. E foarte important să conștientizăm ceea ce avem.”