Uite cine îți poate aduce cumpărăturile acasă în timpul epidemiei de coronavirus!

Înscrie-te acum ca voluntar în proiectul „Cumpărături la ușa ta” și ajută-i pe cei care nu se pot deplasa în timpul epidemiei de coronavirus!

În perioada epidemiei de coronavirus este important să stăm acasă, pentru că astfel ne protejăm atât pe noi, cât și pe cei dragi. În afară de scurtele vizite la magazin sau la farmacie, este important să nu ne îndepărtăm de casă și să evităm contactul cu alte persoane.

Însă, în acest moment, în România există mai multe cazuri de persoane aflate în carantină sau în autoizolare la domiciliu, care au nevoie de ajutorul nostru. Așa că cei de la Geek for Democracy au venit cu o soluție pentru cei care nu pot să iasă deloc din casă și au nevoie de anumite produse alimentare sau sanitare.

Prin proiectul „Cumpărături la ușa ta”, te poți înscrie și tu ca voluntar, pentru a ajuta persoanele aflate în imposibilitatea de a se deplasa, să primească alimente și produse sanitare, pe durata epidemiei de coronavirus.

Cât costă?

Nimic. Fiecare beneficiar plătește doar contravaloarea cumpărăturilor, transportul și celelalte detalii logistice fiind gratuite.

Cum te poți înscrie?

1.Voluntar pentru call center

Dacă vrei să te ocupi de preluarea comenzilor, poți să fii voluntar pentru call center. Call center-ul este virtual, deci vei putea lucra de acasă cu un program flexibil și nu va trebui să te deplasezi. Și te poți înscrie aici: https://forms.gle/7bUuAkv3UaBgapu792

2. Voluntari pentru livrare

Dacă vrei să te ocupi de livrare, va trebui să ai mașină și permis, pentru a putea livra produsele la domiciliu. Pentru acest rol, te poți înscrie aici: https://forms.gle/VgfiiZGgjL6Gdijw7 

Este important de reținut faptul că persoanele care vor livra produsele vor fi echipate cu mănuși și măști.

Cum mă înscriu pentru a primi cumpărături?

Prin pagina de Facebook, momentan!

De asemenea, poți printa și tu flyer-ul de mai jos, pe care îl poți lipi la intrarea în bloc. Astfel, vecinii tăi mai în vârstă vor putea apela la tine, în cazul în care vor avea nevoie de ajutor.

 

 

Varianta 2 - Apelează la Asociația Studenților la Construcții din București

Lista de voluntari pentru livrarea de cumpărături la domiciliu s-a mărit, iar acest lucru se datorează studenților de la Facultatea de Construcții din București. Aceștia au început o nouă campanie pe Facebook, iar tu poți să li te alături, dacă vrei să oferi o mână de ajutor. Aceștia livrează bătrânilor și persoanelor vulnerabile, produse alimentare și medicamente, așa că dacăvrei să te implici în proiect, îi poți contacta chiar acum!

Cine beneficiază de ajutorul voluntarilor?

Vă rugăm să apelați la “voluntarii livratori” doar dacă aveți peste 50 de ani, sunteti izolati la domiciliu sau suferiți de probleme de sănătate care vă vulnerabilizează la COVID-19.

Ce vor face voluntarii?

Prin această acțiune, tinerii voluntari vor prelua comenzile de mâncare/ medicamente de la bătrânii sau persoanele vulnerabile și le vor lăsa la ușa casei lor, fără să intre în contact cu aceștia.

La realizarea comenzii telefonice se oferă mai multe variante beneficiarului:

1. Noi transmitem costul produselor și îl sunăm cu 10 minute înainte de a ajunge coletul pentru a lăsa banii la ușă sau într-un alt loc stabilit împăturiți într-o coală de hârtie/ pungă. Voluntarul când ajunge preia banii (purtând mănuși și sigilându-i într-o pungă cu fermoar), sună la ușă și lasă coletul, beneficiarul fiind în prealabil instruit să aștepte 5 minute înainte să preia coletul.

2. Pentru mai multă încredere, există și posibilitatea ca noi să livrăm coletul și să îl lăsăm la ușă, după câteva minute beneficiarul să preia coletul și să verifice produsele, după care să lase plata la ușa și voluntarul să o preia dupa alte câteva minute. Acest lucru însă ne încetinește considerabil si am putea susține si alți oameni în acest timp.

3. Varianta de transfer bancar din partea dumnealor sau a rudelor dumnealor este varianta optimă, dar de care puțini oameni în vârstă dispun. În funcție de situație adaptăm metodele de mai sus, nu sunt perfecte, dar suntem deschiși la opțiuni și la îmbunătățiri pe parcurs.

Dacă ai nevoie de ajutor cu livrarea cumpărăturilor, contactează-i acum pe voluntari!

Iași:

0741662653

Târgoviște:

0799688500

0720844225

București:

0770552080

0724473928

0760855768

Timișoara:

0731461364

0723083293

Buzău:

0745 077 343

0742 606 308

Botoșani:

0754010583

0787413769

Slatina:

0742 795 059

Varianta 3 – Dacă ești din Cluj, bărboșii de la Beard Brothers îți fac cumpărăturile

Beard Brothers, cel mai neconvențional ONG din România, așa cum se autointitulează, vine în ajutorul comunității clujene! Aceștia au demarat o campanie pe Facebook, pornind proiectul „BB Delivery”. Așa că începând de azi, 17.03, persoanele în vârstă si cele cu probleme de sănătate, pot apela la ei pentru a le face cumpărăturile.

Cât costă?

Nimic. Fiecare beneficiar plătește doar contravaloarea cumpărăturilor și livrarea este gratuită.

Cine beneficiază de ajutorul lor?

Beard Brothers vă roagă să apelați la ei doar dacă aveți peste 60 de ani sau suferiți de probleme de sănătate care vă vulnerabilizează la COVID-19.

Cum funcționează?

După ce ați realizat lista de cumpăraturi, sunați la numărul de telefon din anunț, 0744969748. Pentru o mai bună funcționare a lucrurilor, programările se fac cu o zi înainte. De asemenea, există și un program de lucru: atât apelurile, cât și cumpărăturile și livrarea se realizează în intervalul 10:00 – 19:00.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.