Eurovision 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Mesajul transmis de organizatori!

Organizatorii concursului Eurovision 2020 au transmis un mesaj pe pagina oficială de Facebook!

La scurt după ce s-a încheiat selecția națională pentru concursul Eurovision 2020, se pare că acesta s-a anulat! În contextul epidemiei de coronavirus care a cuprins întreg globul, organizatorii au decis să anuleze evenimentul, pentru prima dată în 64 de ani.

Acesta nu este singurul eveniment care s-a anulat din cauza crizei provocate de noul coronavirus. Campionatele de fotbal au fost, deasemenea, amânate și mai mulți artiști și-au anulat turneele.

Spectacolul era programat pentru luna mai, însă potrivit informațiilor oficiale, nu se va mai desfășura anul acesta și va fi amânat până în 2021.

„Cu regret profund, trebuie să anunțăm anularea Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam”În ultimele săptămâni, am explorat multe opțiuni alternative pentru a permite concursului Eurovision să meargă înainte. Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea Covid-19 în toată Europa și restricțiile instituite de guvernele țărilor participante și de autoritățile olandeze au determinat EBU să ia decizia dificilă de a nu merge înainte cu evenimentul, așa cum era planificat”, se arată în comunicatul emis de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU).

De asemenea, anunțul a fost făcut și pe pagina oficială de Facebook a concursului.

În plus, pe site-ul oficial, reprezentanții au răspuns celor mai frecvente întrebări primite în legătură cu anulare evenimentului. Aceștia au explicat care sunt motivele care au dus la această decizie și de ce au hotărât să îl amâne până anul viitor.

Pănă în acest moment, nu se știe dacă artiștii selectați pentru ediția din acest an, vor mai urca pe scena Eurovision în 2021. De asemenea, în ceea ce privește biletele, organizatorii nu au decis dacă vor returna banii sau dacă biletele vor rămâne valabile până anul următor.

FOTO: Facebook

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.