Noaptea Muzeelor revine „ca pe vremuri”, la nivel național - evenimentul popular va avea loc pe 14 mai

Unul dintre cele mai populare evenimente culturale din România, Noaptea Muzeelor, revine.

Organizatorii transmit că atmosfera va fi „ca pe vremuri”, iar dacă nu ai planuri pentru seara de 14 mai, ești așteptat să o petreci afară, înconjurat de artă. 

Cea de-a 18-a ediție îți propune expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte, tururi interactive, toate desfășurate în format fizic, după două ediții de pandemie. 

Proiectul este unul de mare amploare și implică în desfășurare peste 170 de muzee și case memoriale, galerii și grădini de artă, institute și centre culturale, rezidențe, saloane și studiouri creative, spații ale memoriei, castele, palate, cetăți, mori, teatre, universități, cinematografe, biblioteci, primării sau case ale experimentelor din toată țara.


Evenimentul este organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR), iar în ultimii doi ani a fost online sau în format hibrid, așa că vestea de acum este o mare bucurie pentru fani și doritori.

Noaptea Muzeelor va ține până dimineața, iar la nivel național există peste 120 activări speciale, puse la cale în aproximativ 80 de localități din 38 de județe în toată țară, fie ele mari centre culturale, orașe, comune sau chiar sate. 

Spre exemplu, în București, circuitul Nopții Muzeelor include până acum recomandări pentru peste 50 de de muzee și entități culturale prietene, care s-au pregătit cu nenumărate intervenții artistice și interactive. Printre acestea enumerăm:

  • Romanian Design Week se alătura evenimentului și îi dă o notă aparte de estetic și un plus de inovație.
  • În premieră, publicul din București va avea parte de o bragă oficială a Nopții Muzeelor - bragagizantul care te ține treaz și cu chef de vizitat până târziu în noapte. Este o licoare minunată, 100% naturală, produsa pentru prima dată numai și numai pentru eveniment. Braga Boierească din Galați a fost premiată cu medalia de aur la salonul internațional de băuturi speciale.
  • Muzeul Pandemiei va prezenta un nou proiect expozițional despre violența și abuzurile asupra femeilor și a copiilor în perioada cât am trăit în bule


Cluj-Napoca oferă în 13 spații de întâlnire cu vizitatorii, iar în Iași publicul poate alege din 6 oferte culturale înregistrate pâna la transmiterea acestei știri.

Muzeele implicate, cât și alte detalii interesante, le găsești pe site-ul oficial al evenimentului.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.