Actorul Brendan Fraser a suferit o transformare radicală pentru rolul din „The Whale”

Brendan Fraser revine pe marile ecrane într-un rol memorabil.

La final de iulie, atunci când studioul A24 a lansat prima poza cu Brendan Fraser în filmul „The Whale”, regizat de Darren Aronofsky, fanii au fost șocați. 

Actorul apare cu o proteză care-l îngrașă cu aproximativ 137 de kilograme în plus, iar asta pentru că interpretează rolul unui profesor de engleză care se luptă cu o obozitate severă. Povestea este adaptată după o piesă de Samuel D. Hunter care poartă același nume și-l urmărește pe Charlie în timp ce încearcă să reconecteze cu fiica lui adolescentă de care s-a îndepărtat.

Așa cum menționează cei de la Vanity Fair, proteza lui Fraser a fost creată de Adrien Morot, recunoscut pentru munca sa în filme precum „Noah”, „The Revenant” sau „X-Men: Days of Future Past.” „M-am uitat și la alte costume care au fost folosite în comedii, de-a lungul anilor, de obicei cu titlu de glumă. Chiar dacă a fost cu intenție sau nu, gluma este că sfidează gravitația. Aici nu a fost vorba despre asta”, a spus Brendan.

El a numit proteza „superbă și restrictivă”, iar faptul că a purtat-o zilnic pe platourile de filmare a fost o cu totul altă poveste. Actorul a povestit cum transformarea lui pentru rol a fost „greoaie și nu foarte confortabilă”, iar în funcție de scenă, el a purtat un costum care avea ori 20 ori 136 de kilograme. Mai mult, în fiecare zi, Fraser a petrecut între 5-6 ore la machiaj pentru a intra în personaj.

Actorul a lucrat cu Coaliția de Acțiune pentru Obezitate, dar a vorbit și cu cei care au suferit operații pentru a slăbi. „Am învățat rapid că este nevoie de o persoană extrem de puternică în acel corp pentru a fi acea persoană. Asta mi s-a părut, în același timp, potrivit, poetic, dar și practic.”

Brendan Fraser a mărturisit cum a dat tot ce avea mai bun din el pentru acest rol, așa că abia așteptăm să-l vedem pe marile ecrane, pe 9 decembrie.

Până una alta, „The Whale” va avea premiera în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, dar și în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Toronto.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.