Ziua Internațională a Fetelor marchează startul noii ediții Technovation Girls în România pe 11 octombrie

Pe 11 octombrie, de Ziua Internațională a Fetelor, lansăm cu entuziasm ediția 2024-2025 a programului Technovation Girls în România. Aceasta este o zi dedicată fetelor și recunoașterii nevoii de a le oferi aceleași oportunități ca băieților, în special în domeniul tehnologiei și inovației.

Pentru a participa la evenimentul live, de la ora 17, accesează link-ul: Vreau să particip la evenimentul de lansare

Elevele din România sunt pregătite să schimbe lumea, iar tu poți să fii martorul acestei revoluții sau chiar să faci parte din ea! Cu o mare dorință de a rezolva probleme reale din comunitățile din care fac parte, dar și de a învăța gratuit cum se dezvoltă o aplicație pentru mobil și un plan de afaceri, elevele se înscriu în programul Technovation Girls România 2024-2025. Acest program le oferă tinerelor între 8 și 18 ani șansa de a învăța cum să dezvolte soluții digitale care pot avea un impact global. Entuziasmul este la cote maxime, iar tinerele sunt gata să cucerească lumea tehnologiei și să se afirme la nivel internațional! Despre cum te poți înscrie sau cum poți fii parte ca părinte, profesor sau mentor din acest val al schimbării în educație, afli în rândurile de mai jos.

Competiția globală de programare care transformă tinerele din România în antreprenoare IT

Technovation Girls nu este doar o competiție de programare, este o mișcare globală care oferă fetelor din întreaga lume oportunitatea de a învăța, a inova și a deveni lideri în tehnologie.

Elevele cu vârste între 8 și 18 ani, indiferent de experiența lor anterioară în IT, sunt invitate să lucreze în echipă pentru a identifica probleme reale din comunitățile lor și să dezvolte soluții digitale. Pe parcursul acestui program, participantele învață să creeze aplicații și să conceapă un plan de afaceri, totul sub îndrumarea mentorilor din industrie.

Viitorul tehnologiei și antreprenoriatului în rândul tinerelor din România

Technovation Girls România nu ar fi posibil fără sprijinul valoros al companiilor care înțeleg importanța investiției în educație și în viitorul tehnologiei. În fiecare an, Asociația Adfaber organizează acest program educațional gratuit, care oferă elevelor din România resursele necesare pentru a-și dezvolta abilitățile în tehnologie și antreprenoriat. Elevele pasionate de tehnologie, care își doresc o schimbare pozitivă în lume, sunt invitate în programul Technovation Girls! Ești profesor, părinte sau elevă? Pentru înscrieri și mai multe detalii despre program, accesează link-ul de mai jos.

Înscrierile sunt deschise pentru elevele și mentorii din România. Aceștia nu au nevoie de experiență anterioară în programare pentru a participa.

1000 de fete din România au arătat ediția trecută că pot să aducă o schimbare în comunitățile lor

În fiecare an, sute de fete, între 8 și 18 ani, se înscriu la Technovation Girls, pentru oportunitățile de dezvoltare și mentorat din cadrul acestui program. Sezonul trecut, 1000 fete din România s-au alăturat celor aproape 11,000 de fete și 8,000 de mentori din peste 69 de țări care au beneficiat de acest program educațional. Susținute de mentorii și ambasadorii din întreaga lume, participantele au dezvoltat aplicații mobile care abordează probleme din comunitate, precum schimbările climatice sau bullying.

România s-a remarcat pe plan internațional în competiția Technovation Girls

România a avut un parcurs impresionant: echipa MYBIT de la divizia Senior, a realizat TeenTalk, o platformă destinată educației sexuale și sprijinirii mamelor minore. Cu mândrie au reprezentat țara și s-au numărat printre cele mai bune proiecte din Europa și au câștigat titlul de Europe Regional Winner.

Nouă echipe de fete din orașe precum București, Pitești și Sibiu au avansat în semifinalele competiției Technovation Girls, demonstrând excelență și inovație în abordarea problemelor globale prin tehnologie. Printre soluțiile propuse se numără o platformă destinată persoanelor cu boli autoimune, care oferă suport și sfaturi nutriționale personalizate, un sistem care facilitează accesul elevilor la programe de internship și job shadowing și o aplicație destinată îmbunătățirii procesului de învățare pentru elevi.

🌐 Pentru mai multe detalii despre echipele semifinaliste și proiectele lor, citește articolul complet aici: Echipele semifinaliste Technovation Girls 


Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.